Nyheter

Skolpersonal fick vittna om kränkningar

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012

ÖLAND

Skolpersonal tvingades på måndagen vittna om vad en elev berättat för dem. Hur elevens föräldrar ska ha utsatt denne för kränkningar.

Enligt chefsåklagare Carina Maxsons åtal så ska de bägge föräldrarna vid ett flertal tillfällen ha tillfogat sina barn smärta. Barnen ska enligt åklagaren ha blivit dragna i öronen, daskade över stjärten och blivit tagna hårt i armen.

Ett av barnen ska vid flera tillfällen blivit utsatt för ett hårt grepp om nacken.

Carina Maxson anser att det handlar om grov fridskränkning, eftersom ”gärningarna varit ett led i en upprepad kränkning av deras integritet och ägnat att allvarligt skada deras självkänsla”.

Som bevisning inför tingsrättsförhandlingarna på måndagsförmiddagen åberopade chefsåklagaren uppspelning av de förhör som hållits med barnen under förundersökningen. Fyra personer ur skolpersonalen var också kallade för att vittna om vad ett av barnen berättat för dem om vad denne utsatts för.

Händelserna ska ha utspelat sig under tiden augusti 2009 till januari 2012.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.