Annons
Nyheter

Skolorna tappar 11,5 tjänster

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2007

BORGHOLM

11,5 tjänster försvinner inom skolverksamheten i Borgholm nästa år.

Annons

– Minskad ram och minskade intäkter innebär konsekvenser för en bred organisation, redogör utbildningsnämndens ordförande Sven-Göthe Lidheim.

Sparbeting och minskat statsbidrag innebär att utbildningsförvaltningens budget minskas med fyra miljoner kronor nästa år. Nedskärningen slår hårt mot personalstyrkan.

– 11,5 tjänster kommer att försvinna under året där vi i möjligaste mån försöker koppla förändringen till det nya läsåret, läsåret 08/09, säger Sven-Göthe Lidheim.

TURORDNINGSREGLER

Uppsägningarna ska strikt följa turordningsreglerna, förklarar Lidheim efter onsdagens sammanträde i utbildningsnämnden.

– Jag vill påpeka att vi ändå får ihop verksamheten, det finns lärare till varje grupp och verksamhet i den organisation som finns idag.

VÅRDNADSBIDRAGET

Förutom stundande omorganisation kan det av kristdemokraterna högst vurmade och önskade kommunala vårdnadsbidraget vara på väg in i verksamheten.

– Nämnden gav skolchefen i uppdrag att utreda kostnader och administrativt regelverk för införandet av kommunalt vårdnadsbidrag. Min uppfattning är att vi ska pröva och analysera saken och sedan fatta beslut.

Tidigast under 2008 kan vårdnadsbidraget införas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons