Annons
Nyheter

Skola anmäld till Skolverket

Nyheter • Publicerad 11 september 2007

DEGERHAMN

Ett föräldrapar har anmält Alunskolan till Skolverket, då de är kritiska till att deras diabetessjuka dotter ej fått sig tilldelad någon resursperson.

Annons

Dottern drabbades av diabetes typ 1 i maj 2006. I anmälan beskriver föräldrarna hur de har försökt få en resursperson att hjälpa dottern under skoltid eftersom hon inte själv kan hålla reda på när hennes blodsocker ska mätas eller när hon måste ta sin insulinspruta. Enligt föräldrarna har ingen resursperson tillsatts, då rektorn hävdar att det finns tillräckligt med personal. I skrivelsen är föräldrarna starkt kritiska mot hur rektorn har hanterat situationen.

Mörbylånga kommun ska nu yttra sig i ärendet och redovisa vilka åtgärder som kommunen tagit eller kommer att vidta. Detta yttrande ska, tillsammans med föräldrarnas uppgifter, ligga till grund för Skolverkets ställningstagande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons