Annons
Nyheter

Skogsby snart på marknaden

Nyheter • Publicerad 26 mars 2007

SKOGSBY   

Äldreboendet i Skogsby ska nu ut på fastighetsmarknaden. Mörbylånga kommun har begärt in offert av fyra olika mäklare, varav en är en inte helt okänd firma i Kalmar.

Annons

Åldringarna har flyttat till Äppelvägen och nu sitter Mörbylånga kommun med ett en fastighet på cirka 2 800 kvadratmeter som man inte riktigt vet vad man ska göra med. Ja, det vill säga delar av fastigheten ska eventuellt användas till en akut-utbyggnad av dagisverksamheten i kommunen (där 60 barn står på kö). Men kommunen vill nu avhända sig fastigheten och har därför inbjudit fyra olika mäklarfirmor att komma in med lämpliga anbud och förslag till själva upplägget av en försäljning.

– Fastigheten är lite speciell och den kan säkert användas till många olika ändamål, säger fastighetschef Tommy Herrloff, som för övrigt försäkrar att kåken (eller snarare kåkarna – det är tre huskroppar) är i utmärkt skick.

– Hemmet byggdes i två omgångar. Huvudbyggnaden uppfördes 1930 och de omgivande huskropparna 1958. Och de är mycket välbyggda och väl underhållna.

MILJONER?

Med tanke på kåkarnas ålder lär det inte vara mycket kvar att skriva av. Men vad kan då marknaden vara beredd att betala? Tommy Herrloff vågar inte ens gissa.

– Nej, det är mycket svårt att ens gissa. Det är ju bland annat därför som vi begärt in offerter från några mäklarfirmor. Och de kan kanske också komma på några lämpliga användningsområden.

Tre av mäklarföretagen har sin bas på Öland. Det fjärde finns i Kalmar och är välkänt för att mäkla relativt exklusiva kåkar (jo, det är de som har ett z i namnet...). Hursomhelst så ska eventuella offerter landa på kommunens bord senast den 23 april. Därefter får vi se om kommunen får anledning att räkna in några miljoner...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons