Annons
Nyheter

Skansenskolan del av Skolinspektionens granskning

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2009

Skolinspektionen genomför nu en kvalitetsgranskning av svenska skolors arbete med kränkning och trakasserier. Skansenskolan har slumpmässigt utsetts till en av de 50 skolor som undersöks.

Under två dagar har tre av Skolinspektionens utredare befunnit sig på Skansenskolan.

Annons

– Vi har intervjuat lärare och elever i grupper, befunnit oss i klassrum och korridorer, säger IngBeth Larsson.

Skansenskolan har utsetts utifrån ett antal olika kriterier. Av de 50 skolorna som finns med i projektet är 10 friskolor.

En sammanställning av resultatet från samtliga skolor ska finnas klart vid nyår, men rapporten om Skansenskolan kan komma att presenteras tidigare. Utredarna vill dock inte ge några besked om vad de kommit fram till här.

– Nej, det får vänta till rapporten. Men jag kan säga så mycket som att vi har fått ett bra bemötande, av trevliga elever och lärare. Framför allt har det varit roligt att prata med eleverna.

Projekt liknande detta pågår hela tiden inom Skolinspektionen. Det kan handla om att studera olika ämnesområden, exempelvis fysik, eller större områden som kränkning och trakasserier.

– Det är ett väldigt viktigt område, och när diskrimineringslagen infördes 1 januari så medförde det också förändringar i skollagen. Vi vill därför se hur skolan hittills arbetat med förebyggande åtgärder och hur de ska arbeta framåtsyftande för att minska och undvika kränkning och trakasserier, säger IngBeth Larsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons