Annons
Nyheter

”Ska inte känna sig trygg”

Nyheter • Publicerad 1 februari 2013

FLAKEBÖLE/KALMAR

Polisens spaningsledare för Flakebölemorden är optimistiskt.

Annons

– Det är bra flyt i utredningen, motorn går på bra varv. Gärningsmannen ska inte känna sig trygg, det ska en sådan aldrig göra, säger kriminalkommissarie Ulf Martinsson till Ölandsbladet.

Inom kriminalpolisen sedan 2001, har flera framgångsrika och stora utredningar på sitt cv,  besökt platsen för dubbelmordet i Flakeböle sex-sju gånger och tar med sig gåtan hem.

– Visst är det så. Framför teven, eller att man vaknar mitt i natten, det är tankar av skilda slag. Det kan vara om vi gör rätt saker eller prioriterar rätt, det är också det hemska brottet i sig som  engagerar och berör. Jag är luttrad, men påverkas ändå, säger Ulf Martinsson som tillsammans med kollegan Ulf Einarsson leder polisens arbete i jakten på den skyldige till Flakebölemorden.

Vid deras sida finns personal från rikskrim med stor erfarenhet av grova våldsbrott och i arbetet ingår tekniker samt en cirka 15 man stor förhörsgrupp.

• Vad görs i utredningen?

– Mycket handlar om informationsinhämtning, det hålls väldigt många förhör med kringboende och andra. Väldigt noggrant går vi igenom vad människor gjort och inte gjort och där förhör leder till nya förhör. Sedan kartläggs offren med umgänge, samtidigt som den tekniska undersökningen fortsätter. Utredningar av den här typen tar lång tid och som jag ser det är den här utredningen fortfarande i sin början.

• Ju längre tid, ju svårare att lösa?

– Nu har det inte tagit så lång tid egentligen. Mordgåtor på TV tar 1,5 timme att lösa, men så är inte verkligheten. Vi är som jag sa i utredningens början där vår styrka har fullt upp hela tiden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons