Annons
Nyheter

Sista kortet lagt i Björklokalen

Nyheter • Publicerad 19 maj 2008

FÄRJESTADEN

Lagt kort ligger. Därför står nu Färjestadens Pensionärsbridgeklubb utan lokaler. Spelar ingen roll vilka invändningar bridgespelarna än må ha fört fram. Björklokalen ska bli matsal för Färjestadens skola.

Annons

I mångt och mycket handlar det förstås om klöver. Mörbylånga kommun har den ekonomi man har och då måste redan befintliga lokaler utnyttjas max.

– I dagsläget är det så det ser ut. Vi har de lokaler vi har, säger Kerstin Olofsson, kultur och fritidschef i Mörbylånga kommun, som ingår i en grupp som ser över kommunens lokaler och var resurser ska sättas in.

LÄGET ÄR NU AKUT

– Det är ingen tvekan om att Färjestaden samhälle behöver lokaler, säger Kerstin Olofsson.

För Färjestadens Bridgeklubb är läget akut. I fredags spelades vårens sista veckotävling i Björklokalen. Ett 40-tal pensionärer var på plats, precis som vanligt. Till hösten har pensionärerna ingen aning om vart de ska ta vägen.

– Det är för jävligt, säger bridgespelaren Bertil Johansson.

Bertil Johansson som också är ordförande i SPF Solvändan tycker att situationen är illa skött:

– Vi vet inte ens vad vi ska göra av våra bord och våra vagnar.

SPELA PÅ KVÄLLEN

Kultur- och fritidschefen Kerstin Olofsson hänvisar bridgespelarna till Ladan eller Skogsbygården, det gamla utdömda ålderdomshemmet som nu inhyser förskola, fritidsgård och bas för hemsjukvård. Men i Ladan som bridgespelarna en gång redan tvingats lämna, är det trångt om saligheten. Vid en flytt dit kan bridgspelet tvingas ändras till kvällstid, vilket bridgeklubben inte vill.

Annons

– Vi kommer förmodligen få ha ett möte där vi kollar över var behoven är störst, liknande sådana vi har på fritidssidan när tiderna i sporthallarna skall göras upp, säger Kerstin Olofsson.

Dessutom måste hyrorna av kommunens lokaler likriktas. Nu kan det skilja upp emot 300 kronor för den som vill hyra antingen Björklokalen eller Ladan, medan det till exempel är helt gratis på Lindero i Mörbylånga.

– Snurrigt, tycker Bertil Johansson och får medhåll av Kerstin Olofsson.

– Hyrorna är också en sak som vi ska se över, säger hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons