Annons
Nyheter

Simhallsplaner ligger vilande

Nyheter • Publicerad 27 februari 2007

MÖRBYLÅNGA

Under förra året lämnade tre moderater – Jörgen Ohlsson, Bo Hagström, Margareta Ingemansson – in en gemensam motion om att låta omvandla Samhallslokalerna till en simhall. Men nu ska kåken säljas, så simhallsplanerna ligger vilande (?).

Annons

Mörbylånga kommun äger två bolag som bägge sysslar med fastigheter. Dels Bostadsbolaget, dels det kanske mindre kända Fastighetsbolaget AB. Vad det först nämnda främst handhar framgår av namnet, bostäder. Fastighetsbolaget rör sig däremot mest i environgerna kring industri- och affärsfastigheter.

Styrelsen för det sist nämnda bolaget har nu beslutat sig för att bjuda ut det så kallade industrihotellet Tången i Mörbylånga till försäljning. Tre mäklarföretag är nu inblandade i försäljningen av fastigheten och självklart hoppas givetvis bolagsledningen att det blir en affär. Det bokförda värdet är för övrigt 2,6 miljoner kronor (vilket dock inte är detsamma som försäljningsvärdet).

LÅGA HOPPTORN

Det lite märkliga i sammanhanget är nu att en av simhallsmotionärerna, Bo Hagström (m) själv sitter med i bolagsstyrelsen. Hans plats övertas efter bolagsstämman i mars av motionär nummer två, partikompisen Jörgen Ohlsson. Men Bo Hagström har redan meddelat att simhallsmotionen faller ”eftersom styrelsen beslutat om försäljning.”

Men det finns en liten öppning. I protokollet står blanda annat följande att läsa: ”om försäljningen inte genomförs får frågan behandlas igen om den fortfarande är aktuell.”

Kommunalrådet och partikollegan Kent Ingvarsson uttalar sig av förståeliga skäl väldigt försiktigt i frågan:

– Ytorna räcker förstås. Men sedan kommer ventilation och tillbyggnader – och driften.

Kent Ingvarsson kan dock peka på ett ”liknande” projekt i Växjö.

– Där blåste man ut inkråmet i den existerande simhallen, behöll väggarna och byggde nytt.

Är det verkligen så enkelt? Att bara gräva ett hål mitt i golvet på Samhallskåken? Fast hopptornen blir ganska låga - takhöjden är bara 2,40 eller något sådant.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons