Nyheter

Simbassäng snart i hamn

Nyheter • Publicerad 30 maj 2006

Redan till nästa sommar kan Mörbylångas nya simbassäng stå klar.Under måndagen presenterade Sten Bergman och hans företag Ove Bergmans grävmaskiner AB planerna på en utomhusbassäng i Mörbylånga hamn.

Den planerade kostnaden för bassängen ligger på 3,5-3,9 miljoner kronor.

– Det här är ett realiserat koncept, säger Sten Bergman.

Medan politiker gör utspel om inomhusplayor för miljoners miljoner så är Sten Bergman och grävfirman som han företräder mer jordnära.

Bassängen är på 25x10 meter och placeras i hamnområdet, på kommunal mark just väster om Lantmännens fastighet. Till havet är det bara ett misslyckat stenkast.

Ett driftbolag kommer att äga och sköta driften av simbassängen, medan Mörbylånga kommun får ett hyresavtal. Så är i alla fall planerna.

– Det här är förstås väldigt spännande, tycker Mörbylångas kommunalråd Saga Sigvardsson.

De pengar som Mörbylånga kommun alldeles nyligen anslog för utredningen kring en eventuell simhall/simbassäng i Mörbylånga kan i stället användas till annat.

– Dom 25 000 kronorna behöver vi inte använda längre, ler Kent Ingvarsson.

Kommunstyrelsens arbetsutskott med Saga Sigvardsson, Kent Ingvarsson och Tommy Eliasson är alla positiva till projektet. Innan spaden sätts i jorden måste Mörbylångas kommunfullmäktige säga sitt.

Men vem skulle säga nej?

– Det här kan förhoppningsvis bli startskottet för utvecklingen i Mörbylånga. Det är viktigt att det finns entreprenörer som tar initiativ, säger Tommy Eliasson.

Målsättningen för Sten Bergman är att kunna ha en simbassäng färdig till nästa sommarsäsong.

Därefter kan etapp två vidta - en möjlig simhall.

Allt arbete med utomhusbassängen görs så att den på ett enkelt sätt ska kunna sättas under tak och väggar. Fast med en simhall stiger i så fall kostnaderna rejält.

– Då får du räkna med det tiodubbla, säger Sten Bergman.

Sten Bergman bor själv i Mörbylånga. Hans grävföretag som hans far startade har i dag ett 14-tal anställda. Sten Bergman har tidigare också arbetat med att få till stånd en golfbana på området strax norr om Mörbylånga.

– Jag gör det här för att jag dels bor i Mörbylånga, men också för att jag tycker att vi behöver vitalisera södra Öland, säger Sten Bergman.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.