Nyheter

Silberskys klient fick fängelse

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2008

SÖDRA ÖLAND

Inte ens Leif Silbersky som försvarsadvokat kunde rädda den 43-årige försäkringsmäklare som fört ett stort antal kapitalförsäkringstagare bakom ljuset, med egna miljonvinster till följd.

Tingsrätten dömer 43-åringen från södra Öland till två års fängelse för grovt bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Dessutom får försäkringsmäklaren näringsförbud i fem år.

43-åringen lurade sina kunder att placera pengar i kapitalförsäkringar och för egen vinning maximerat sin provision från försäkringsbolag. Drygt 3,1 miljoner kronor som 43-åringen fick i provision överförde han till ett konto på Gibraltar.

ÖVER 40 PERSONER HÖRDES

Över 40 personer hördes såsom vittnen och målsägande i målet. Sammantaget anser tingsrätten att den brottslighet som 43-åringen gjort sig skyldig till inte kan få annan påföljd än fängelsestraff. Påföljdstiden sattes till två års fängelse.

Mannens offentlige försvarare Leif Silbersky tillerkänns ersättning av allmänna medel med 315 302 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.