Nyheter

Sex butiker färdiga i gallerian

Nyheter • Publicerad 8 april 2008

BORGHOLM

Anders Palmgren, ägare till fastigheten där Borgholms Järnhandel tidigare var belägen, beslutade förra året att satsa på en butiksgalleria, ett beslut han inte ångrar idag.

– Det har varit en spännande resa och jag är mycket nöjd med det gensvar jag fått. Det mesta ska vara klart till den 1 maj och jag räknar med ”grand opening” runt nästa månadsskifte.

– Efter ombyggnaden får vi sju butikslokaler av olika storlek, med glasade vägar mot den passage som leder genom gallerian från Storgatan till Tullgatan. (en variant av den klassiska Biger Jarls-passagen i Stockholm, reds anm)

Från början var det klart att de befintliga butikerna, Floras Blomsterhandel och Golfbutiken, ska vara kvar i fastigheten, fast med nya positioner. Floras flyttar till fastighetens västra del, Golfbutiken till Floras nuvarande lokaler, med undantag av hörnet vid Tullgatan där det flyttar in en coffee-shop från en välkänd kedja.

EN MINDRE YTA KVAR

Vidare blir det en herrmode- och en dammodeaffär och mot Tullgatan flyttar frisörkedjan Intermezzo in.

– Kvar har jag en mindre butiksyta, som för närvarande hänger lite i luften. Men här finns också intressenter så jag hoppas att även den blir uthyrd, säger Anders.

Hans absoluta målsättning är att det ska vara åretruntverksamheter i gallerian.

– Jag är också väldigt glad över den mix av butiker som vi får, jag tror att den kommer att dra kunder åt varandra. Det känns också som att satsningen ligger rätt i tiden. Borgholm är ju på G på många olika sätt, inte minst genom den framtidsgrupp som bildats och som för närvarande håller på att utse en heltidsanställd centrumledare, säger Anders Palmgren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.