Nyheter

Semesterfirare tvingades avliva sin valp

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2013

ÖLAND

– Låt djurägaren ta ansvar.

Det är budskapet från Anne Gro Rosenkilde, sommarboende på norra Öland, som tvingades avliva sin hund förra veckan.

Hela hon utstrålar sorg när hon kommer in till Ölandsbladets redaktion på tisdagsförmiddagen.

Hon är riktigt, riktigt ledsen.

För bara några dagar sedan avlivade hon sin fyra månader gamla valp, Bamse, en Storpudel.

– Jag gick till Borgholms djurklinik för att kolla Bamses ögon, öron och för att han skulle få en vaccination. Då pratade jag också med veterinären om Bamses ben. Hans framben hade en konstig ställning och jag har varit lite orolig. Men veterinären sa bara att liksom människor kan hundar ha olika sorters benställning och att vi skulle vänta och se.

– Man jag kände mig fortsatt orolig och ringde kliniken igen. Då fick jag rådet att försöka få tid på Läckeby djursjukhus och efter en vecka fick jag träffa en ortoped där. Han gjorde en grundlig undersökning med röntgen och konstaterade att hunden hade ett allvarligt medfött fel på båda frambenen.

– Så jag bestämde mig, av etiska skäl, att avliva min hund. Jag har aldrig haft en finare hund, Bamse var fantastisk, säger Anne.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.