Nyheter

”Se till att förbättra säkerheten”

Nyheter • Publicerad 31 augusti 2012

BORGHOLM

Det sena efterspelet till torgkraschen i Borgholm fortsätter.

– Ingemar är inte ute för att jävlas eller för att få medlidande, det han och många med honom vill är att arrangörer och kommunen drar lärdom av olyckan och vidtar bättre säkerhetsåtgärder, säger Ingemar Dunroths ombud Frank Runtegen.

Samtidigt reagerar Frank Runtegen kraftigt mot De Tomaso-klubbens uttalande i torsdagens tidning, där klubbens ordförande bedyrade att de inte fått ut Ingemar Dunroths namn och därmed misslyckats nå honom.

– Nonsens. Jag mejlade klubben den 5 augusti och gav dem alla kontaktuppgifter. När jag inte fick något svar skickade jag ett nytt mejl den 10:e och de har fortfarande inte hört av sig, man kan undra varför.

GOTT MOD

En part som numera kontaktat den fortfarande sjukhusplacerade 77-åringen är kommunen.

– Kommunchefen ringde honom i dag (torsdag), men Ingemar ville inte prata med henne. Han tycker väl att de redan visat vad de går för och att det inte finns någon anledning att komma först nu, två månader efter olyckan.

I torgkraschen fick Ingemar Dunroth flera allvarliga skador och hans sjukhusvistelse blir långvarig, det kan dröja månader innan han kommer hem.

– Högerarmen är söndertrasad, båda underbenen trasiga där det ena är av på många ställen plus att han är ordentligt mörbultad. Jag beundrar att Ingemar kan vara i så gott mod som han är, säger Frank Runtegen och beskriver sig själv som en vän till Ingemar.

– Vi är goda väner sedan tidigare och nu hjälper jag honom med praktiska saker, som att fylla i blanketter och annat.

BÄTTRE

Tillsammans har de ett budskap till kommunen och framtida arrangörer av bilträffar i Borgholm.

– Fortsätt gärna, men se till att säkerheten blir bättre. Se till att det inte händer en gång till. Vi anser att detta var dåligt skött av arrangören, vem nu arrangören var, det finns lite olika uppgifter om det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.