Nyheter

SD-invit skapar ÖP-spricka

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2010

Samarbeta med Sverigedemokraterna och Erik Arvidsson?

Glöm det.

– Över min döda kropp, fräser Bodil Rosengren och hotar med att hoppa av Ölandspartiet om partigruppen går henne emot.

I lördagens tidning kunde Ölandsbladet avslöja att Ölandspartiet och Erik Arvidsson, Sverigedemokraterna för långtgående samtal om valtekniskt samarbete, något som kan ge dem en (1) plats i samtliga elvamannanämnder plus en åtråvärd kommunstyrelseplats.

Ett enigt ÖP–ja till frieriet från SD–Erik är dock uteslutet. Mycket bestämt på nej–barriären står nämligen partiets andranamn Bodil Rosengren.

– I dag (måndag) ska den olycksaliga frågan upp i vår partigrupp. När Per Lublin ringt till mig och berättat att Erik vill ha besked, och han (Erik) ringer visst varje dag, har jag sagt nej, nej och åter nej.

– Över min döda kropp att vi ska ha samarbete med Sverigedemokraterna. Jag motsätter det mig totalt, det kommer inte på fråga. Och det hjälper inte att Erik Arvidsson svär sig fri från att vara Sverigedemokrat, han sätter sig på deras post.

Hur de övriga i partigruppen ställer sig till inviten från SD-Erik vet inte Bodil Rosengren. Däremot är hon helt klar över hur hon ska agera om gruppen säger ja, ett partiavhopp står då för dörren.

– Många har röstat på mig så jag ska inte lämna politiken, däremot blir jag fristående liberal i fullmäktige, säger hon utan darr på rösten för att sedan kritisera partiledaren Per Lublin.

– Detta är Per Lublins eget race och han har inte haft partigruppens mandat att överhuvudtaget tala med denne man.

Tre platser i fullmäktige för Ölandspartiet är vad partiet borde nöja sig med och inte gapa efter mer – anser den stridbara före detta KD-politikern, ett parti hon för övrigt hoppade av.

– Just nu är det extra viktigt att markera mot Sverigedemokraterna, nu när vi tar emot flyktingar, avslutar Bodil Rosengren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.