Annons
Nyheter

Schlagerstjärna i flygincident

Nyheter • Publicerad 19 oktober 2007

BORGHOLM

Artisten Magnus Bäcklund, mest känd för sin tid i gruppen Fame,  störtade mot marken i ett enmotorigt flygplan ovanför Borgholm för ett par veckor sedan.

Annons

Händelsen inträffade i samband med att han var gästreporter för TV-programmet Motorjournalen, som går på Kanal 9. Magnus Bäcklund, som har flygcertifikat, skulle provflyga ett hembyggt flygplan som plötsligt fick motorstopp 300 meter ovanför Borgholm.

STJÄRNFALL

– Propellern stannade helt och hållet. Jag satt längst fram, och trodde först att han skojade. Men när jag tittade på honom fattade jag att det var oförutsett, berättar Magnus Bäcklund i en intervju med Expressen.

Flygplanet började falla mot marken under några sekunder, men piloten fick igång motorn igen och kunde ta sig tillbaka till Borglandas flygfält. Något fel hittades inte, men Magnus Bäcklund gissar på fel på bränsletillförseln.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons