Annons
Nyheter

Satsar på lokala leverantörer

Nyheter • Publicerad 4 september 2007

ÖLAND

ICA har startat en satsning på mindre leverantörer och lokala producenter på ett tiotal orter runt om i landet. Projektet är tänkt som ett ”coachingprogram” och man kommer i höst att besöka ett tiotal orter i landet. Först ut är Öland, på Eksgården den 26 september i samband med Ölands Skördefest.

Annons

På måndagen fick Skördefestkansliet besök av Frida Anastasio, assistent i projektet ”Smak på lokalt” , och Kicki Nilsson, ansvarig för sortiment- och inköpsfrågor.

– Vi är här för att reka inför premiären på Eksgården. Vi har bjudit in leverantörer från Småland, Blekinge och Öland, sammanlagt 180 stycken, och det är alldeles ypperligt att den ske i samband med Skördefesten, säger de.

”PREMIUMPRODUKTER”

– Våra handlare vill vara med och och vår uppgift är att hjälpa leverantörena på spåren.

Tanken är att hitta små leverantörer som är intresserade att utvecklas från lokal till regional nivå, och att de blir leverantörer åt ICA.

– Det gäller såväl fräskvaror som förädlade produkter och vi hoppas också hitta några ”premiumprodukter”, säger Frida Anastasio och Kicki Nilsson som också kommer att närvara på Eksgården den 26 september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons