Annons
Nyheter

Sandra är bäst så in i Norden!

Nyheter • Publicerad 10 juni 2008

LÅNGRÄLLA

Sandra Gustavsson försvarade de svenska färgerna under nordiskt mästerskap i rött showmanship. Med en gigantisk ko vann hon tävlingen i Finland.

Annons

Tävlingen avgjordes i finska Seinäjoki, i samband med World Ayrshire- Conference. Sex personer deltog och tävlade med röda kor. Hon åkte från Sverige tillsammans med tävlingskamraterna Joakim Engman, Arontorp och Marie Arvidsson, Järnforsen. Redan på torsdagen anlände de till Finland och tilldelades varsin ko.

– Min var jättestor och stark. Hon hade mycket egen vilja och körde lite med mig men överlag gick det bra.

ERFARENHETER

Sandra Gustavsson börjar vara erfaren i tävlingssammanhang. Hon har deltagit i flera tävlingar både i Sverige och Europa. I höstas vann hennes lag EM i Belgien.

– Men det här känns större eftersom det var individuellt.

Hon tror att det är viktigt med de internationella erfarenheterna som hon tar med sig tillbaka efter varje tävling utomlands.

– Jag blir mer rutinerad och får in nya knep, till exempel hur man ska gå in med kon.

Nu vill hon utvecklas inom showmanship.

– Man blir aldrig fullärd eftersom det alltid kommer nya kor som ska hanteras på olika sätt. Endel får man verkligen fjanta för. Då blir de riktigt fina.

REDAN FÅTT JOBB

Annons

För bara några veckor sedan tog Sandra Gustavsson studenten från Ingelstorps naturbruksgymnasium. Hon är medlem i styrelsen för LRF sydost och har redan fått jobb på granngården i hembyn Långrälla.

– Vill man bara ha jobb så finns det, säger hon.

Så småningom är hon intresserad av att studera vidare till lantmästare, för att kunna bli avelsrådgivare. Men då måste hon först jobba i två år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons