Annons
Nyheter

Samhällstjänst för smygfilmare

Nyheter • Publicerad 7 november 2007

MELLERSTA ÖLAND

36-åringen från mellersta Öland smög runt i trädgårdar och filmade avklädda kvinnor i deras bostäder. Nu döms mannen till 75 timmars samhällstjänst för ofredande och hemfridsbrott.

Annons

Det var under tiden maj-juli 2006 som 36-åringen vid elva dokumenterade tillfällen i Öland/Kalmartrakten filmade kvinnor från deras trädgårdar. Han försökte fånga kvinnorna på bild i samband med att de klädde av sig inför sänggåendet. Vid några tillfällen har 36-åringen också onanerat i trädgårdarna.

MYCKET ILLA

För tingsrätten berättade 36-åringen att han filmat kvinnor i ett och ett halvt år innan han upptäcktes. Åldern på kvinnorna har inte spelat någon roll. Han har även filmat dagtid på kvinnor som motionerat eller ”gått på stan”. Det var ett sätt för honom att tillfredsställa ett sexuellt behov.

Kvinnorna har i de flesta fallen inte haft en aning om att de varit filmade. En kvinna berättar att det var först när polisen visade en bild från 36-åringens samling som hon förstod. För tingsrätten berättade kvinnan att hon tagit mycket illa vid sig. Hon har flyttat från sin bostad och kan inte längre vistas ensam. Hela hennes världsbild har förändrats.

BAR GÄRNING

Det var när 36-åringen filmade en flicka i Färjestaden som han upptäcktes. En pappa och en granne lyckades smyga sig på och ta 36-åringen på bar gärning när denne filmade. 36-åringen blev nedbrottad och fasthållen i väntan på polisen. Innan polisen kom hann han misshandla och dödshota männen.

Inför tingsrätten erkände 36-åringen det som åklagaren lade honom till last. Efter gripandet har han känt en fruktansvärd ångest och skam. Tingsrätten dömer 36-åringen till 75 timmars samhällstjänst. Han skall också betala skadestånd till målsägarna på sammanlagt 106 000 kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons