Nyheter

Sally, 17, anordnar reggaekonsert

Nyheter • Publicerad 27 maj 2011

BORGHOLM/TORSÅS

Finns det för lite att göra får man se till att skapa något själv. Så tänkte Sally Sow från Borgholm och på fredag kommer resultatet - en reggae och hiphop-konsert på Stage4you i Torsås.

”Är det för få aktiviteter i Borgholm för ungdomar?“ Det är en fråga som får Sally Sow, 17 år, att skratta lite uppgivet och skaka på huvudet.

– För minderåriga i hela Kalmartrakten finns det inte mycket att hitta på. Det är alldeles för lite nöjeshändelser för oss som inte är myndiga, alltså utanför pubar och uteställen.

IDOL-KÄNDIS

Men istället för att vara besviken på det rådande läget så bestämde hon sig för att faktiskt hitta på någonting själv för tre månader sedan. Efter mycket slit men också väldigt positiv respons från många ungdomar så äger konserten One drop nu rum på Stage4you i Torsås med en rad reggae och hiphopartister.

– Det här är som en gåva till alla som känner sig inaktiva. Vi låter dem komma hit till värmen, bjuder på sköna baktakter, fantastiska musiker och rappare med stil.

Bland annat kommer Chima Opke, känd från Idol 2010 att stå på scenen samt Kalmarartisterna Janoz och Funkiga familjen. Sedan gör även Sally själv ett framträdande.

– Jag älskar reggae, musiken gör en så harmonisk och får en att känna sig kärleksfull mot andra människor.

HOPP FÖR BORGHOLM

Intresset kring konserten upplever hon som stort och ett par hundra stycken har redan anmält sitt intresse på Facebook. Om det hela faller väl ut utesluter Sally inte flera arrangemang framöver.

– Om vi ungdomar engagerar oss så händer det grejer. Då kan vi få fart på nöjesscenen runt om i länet för minderåriga, till och med i Borgholm.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.