Nyheter

Säljstart av tomter i Björkviken

Nyheter • Publicerad 23 april 2008

BJÖRKVIKEN

– I början av maj inleder vi försäljningen av de mest attraktiva tomterna i området. För att så många som möjligt ska ha samma chans att köpa dessa tomter i etapp 1 blir det budgivning, berättar P-G Åberg, delägare i Björkviken Bygg AB.

I vinter har man röjt av området och glesat ut vegetationen närmast stranden. Eftersom marken sluttar mot Kalmarsund betyder det att i princip alla kommer att få sjöutsikt. Och för närvarande jobbar man med framdragning av vägar och ledningar.

SISTA SJÖNÄRA OMRÅDET

– Vi har också diskuterat att anlägga en pool i det gemensamma grönområdet. Och i höst inleder vi den andra etappen, säger P-G Åberg, som räknar med att de första husen kommer upp under sensommaren.

De tomter som närmast kommer att säljas är indelade i fyra olika kategorier, med utgångspriser mellan 785 000 och 1 290 000 kronor. När det gäller husen kan man välja mellan fyra olika hustyper, såväl enplans- som tvåplanshus. Priserna varierar mellan 1 999 000 kronor och 2 445 000 kronor. Björkviken är det sista sjönära villaområdet i Borgholms närhet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.