Nyheter

Säljer sitt livsverk efter 25 år

Nyheter • Publicerad 5 april 2010

BORGHOLM

En institution, en livsstil, är till salu.

– 25 år är 25 år, nu flaggar vi ut och ser vad som händer, säger Ulf Olsson och säljer Guntorps Herrgård. Under förutsättning att ”rätt” köpare visar intresse.

Ulf Olsson ÄR Guntorps Herrgård i Borgholm.

Utan honom, ingen fyrstjärnig anläggning med ett tiotal anställda vars goda rykte lockar folk från när och fjärran för dagar med avkoppling, nöje och välrenommerad mat. Dessutom avlöser konferenserna varandra, det som förr var vandrarhem, industrihotell, barnkoloni och hushållskola sjuder av liv året om.

INGEN PANIK

Därför sänder Ulf Olssons till salu-besked ut en mindre chockvåg. Själv tar han dock lugnt uppståndelsen.

– Nu går vi ut med det här och sonderar terrängen för att se om det finns någon som är intresserad av att ta över. Jag har inte tröttnat, men i år är det 25 år sedan jag köpte Guntorp av kommunen och 25 år är ändå 25 år. Ska jag hålla på 25 år till, då är jag ju 79 år!

– Det är dags att se om någon kan tänka sig att ta över. Men det är ingen panik och verksamheten rullar på som vanligt och det finns mycket att göra, säger den populäre herrgårdsägaren.

I dag har anläggningen 32 rum, restaurang, inomhuspool och orangeri och allt har byggts upp under Ulf Olssons tid på bygget. ”Här såg inget vidare ut” är den forne discjockeyns ord om övertagandet 1985.

ETT LIV

Beslutet att sälja har växt fram. Sakta, men säkert.

– Är tankar jag haft till och från och någon gång måste det ske.

– Hur livet blir sedan...tomt som en påse, säger 54-åringen och brister ut i ett skratt.

– Det har ju inte kommit någon ny ännu och vill någon ta över är jag beredd att hjälpa till i en övergångsperiod. För det här ett liv och något som drivits med hjärta, gästerna säger att det är som att ”komma hem”och så ska det vara, säger han och bedyrar gång på gång att det idag inte finns några bestämda planer på livet efter detta, efter Guntorps Herrgård.

– Det finns inget på g, förklarar han.

PRISLAPP?

Hur många miljoner som behövs på bordet för att ta över Pang i bygget-rollen på Guntorps Herrgård är i skrivande stund oklart.

– Det ska vi jobba på i veckan, eftersom det här är så rykande färskt finns det ingen prislapp i dag, säger företagsmäklaren Conny Hermansson på Svensk Företagsförmedling med presumtiva kunder att bearbeta, en lista finnes.

– Guntorp passar bra in för många med planer på om hotell- och restaurangverksamhet. Det svåra är nog inte att hitta köpare, det svåra kan i stället vara att lösa finansieringen.

Och Ulf Olsson jagar mer den rätta känslan än det rätta priset.

– Köparen ska kännas rätt, jag vill inte släppa Guntorp vind för våg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.