Nyheter

Säger nej till badhytter

Nyheter • Publicerad 21 maj 2010

KÖPINGSVIK

Bort med övernattningshytterna och nej till angöringsplatser - fritidshusägare Håkan Selin i Stockholm preciserar nu sitt överklagande av pir-bygget i Köpingsvik.

Som Ölandsbladet tidigare berättat har länsstyrelsen två överklaganden mot det famösa pir-bygget vid Köpingbaden att hantera. I det ena säger fritidshusägaren Carolina Granler, Stockholm, nej till rubbet - såväl bostäder, bassäng, båthamn som brygga.

Något mer modest är Carolinas sommargranne Håkan Selin, även han skriven i Stockholm.

I en precisering av sitt överklagande säger han nej till dels angöringsplatserna, dels bad/övernattningshytterna längst ut på piren.

– Att tillåta båttrafik inom detta område är uppenbart riskfyllt för badande, skriver Selin till länsstyrelsen och pekar även på negativa miljöeffekter.

När det gäller byggnationen på piren kan ”en mindre dimensionerad byggnation” möjligen accepteras av Selin med hustru, medan det miljö- och byggnadsnämnden redan godkänt förkastas.

– Yrkas avslag på byggnation av badhytter/övernattningsrum, sägs det i skrivelsen, undertecknad av ytterligare fem personer, varav tre skrivna efter den gata Selin/Granler har sina fritidshus.

Om de sedan är sakägare och därmed direkt berörda av byggnationen är upp till länsstyrelsen att bedöma, Selin och Granler har båda cirka 170 meter till bryggan från sina sommarstugor medan det handlar om betydligt längre avstånd för de tre med fast bostadsadress i Köpingsvik.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.