Nyheter

Så ska det låta på Ebbas

Nyheter • Publicerad 13 juli 2006

Niklas Brevestedt och Lennart Palm träffades i våras och funderade på att göra något tillsammans i sommar. Resultatet blev ”Så här ska det låta, så det så” på Ebbas café i Borgholm. Premiär på söndag den 16 juli.

En blandad underhållning, någonting mellan ”Så ska det låta” och ”Allsång på Skansen”, med musiker från grupperna Rekyl med Niklas Brevestedt och The Rockets med Lennart Palm i spetsen.

– Ja, vi är kanske lite kaxiga som säger ”Så här ska det låta, så det så” men det står vi för, säger Lennart Palm.

Upplägget är ungefär som TV:s ”Så ska det låta”, ett husband med Niklas Brevestedt som kapellmästare samt medlemmar ur Rekyl och The Rockets, två pianister Magnus Axelsson och Mikael Idensjö, tre gäster. Premiäromgången bjuder på medlemmar från Quastakören och Månkören från Kalmar.

– Vi har valt att ha tre istället för två gäster så att man ska kunna stötta varandra ordentligt. Vi kör ju helt live, här kan man inte stoppa inspelningen för att hitta rätt tonart som man gör på TV, säger Lennart Palm.

De tre gästerna kommer att få gissa textrader med bomord, precis som på TV, bildfrågan samt introtävlingen.

– Vi kommer även att ha en tävling för publiken med fina priser, säger Lennart Palm.

Tillsammans med Ida Seve från Rekyl kommer Lennart Palm att vara programledare.

– Det blir en ny roll för Ida att prova på att vara programledare. Jag tycker samtidigt att det är skönt att vi är två programledare som kan dela på ansvaret att sköta snacket och föra programmet framåt, säger Lennart Palm.

Kom och bara lyssna

Sten Petri, projektledare och musiker från Skansen kommer att vara gästartist på söndag.

– Sten är väldigt duktig musiker och sjunger mycket Bellman och Taubevisor, berättar Hasse Göth, som driver Ebbas Café sedan fyra år tillbaka med sin fru Mimmi.

Niklas Brevestedt står bakom de flesta av musikkvällarna på Ebbas Café i sommar och det är något som Hasse Göth är väldigt glad över. Förhoppningsvis blir ”Så här ska det låta, så det så” en så stor succé så att det blir ett återkommande inslag i Ebbas Cafés sommarreportoar.

– Vi kanske utvecklar det här till karaoke-, stand-up-kvällar, barnteater. Nu när vi har byggt den här scenen kan vi använda den till så mycket, säger Hasse Göth.

Men först och främst är det ”Så här ska det låta, så det så” med Lennart Palm och Ida Seve som programledare och Niklas Brevestedt som kapellmästare som gäller.

– Folk är välkomna att komma hit på söndag med egna brassestolar, bara sitta och lyssna och njuta av bra underhållning från scenen. Vill man så kan man även beställa bord för att äta middag samtidigt, men då är det bäst att man skyndar sig, det har redan börjat komma in beställningar, säger Hasse Göth.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.