Annons
Nyheter

”Så får det inte se ut i city”

Nyheter • Publicerad 1 september 2008

FÄRJESTADEN

Nu går bostadsbyggandet i Mörbylånga hamnområde in i nästa fas. Samtidigt riktar Mörbylånga kommun kritik mot byggföretag i Färjestadens hamnområde som kommunledningen anser arbetar saktfärdigt.

Annons

Kommunchefen Staffan Larsson har framfört sina synpunkter till Peab. Färjestadenbor har undrat kring utvecklingen kring företagets byggarbetsplats i Färjestaden. Redan i oktober 2007 skrev Ölandsbladet om att arbetet vid av de 13 planerade lägenheterna, Peabs andra etapp vid Kajplatsen, stod stilla. Inte utan viss irritation förklarades det då från företaget att tidsplanen (klart 2008) i Färjestaden visst hölls och att andra byggprojekt i Kalmar prioriterades.

BYGGARBETSPLATS

Ett år senare har arbetat i Färjestaden gått framåt. Men både Färjestadenbor och turister har kunnat konstatera att hamnen fortfarande är en byggarbetsplats hösten 2008.

– Vi har påtalat det, säger Staffan Larsson, kommunchefen.

– Så får det inte se ut i en citykärna, fortsätter Staffan Larsson, som nu emellertid konstaterar att arbetet i Färjestaden kommit igång igen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons