Annons
Nyheter

Rusning efter gammal terminal

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2007

MÖLLSTORPS LÄGE

Det där röda huset på vänster hand som är det första trafikanterna ser från Ölandsbron när de kommer till Öland. Nu är det till salu.

Annons

För 5,5 miljoner kronor kan den gamla färjeterminalen vid Möllstorps läge bli din.

– Intresset har varit förhållandevis stort. Man ska har respekt för prislappen, men unika lägen kostar pengar, konstaterar Mattias Rosenlund på Fastighetsmäklarna Pontuz Löfgren som säljer fastigheten.

DROGS ÖVER ISEN

Fastigheten byggdes på 1850-talet och ska ursprungligen ha varit ett skolhus i Förlösa. Byggnaden drogs över isen till sitt nuvarande ställe vid Kalmarsunds strand på Öland. På Öland kom huset att tjänstgöra som vänthus för passagerare vilka väntade på överfart till Kalmar. En skylt med inskriptionen ”Försäljningsrum” i nuvarande klädkammaren skvallrar om att det nog förekom utskänkning av både det ena och det andra under färjeåren.

Fastigheten var i samma släkts ägo i över 100 år, en släkt med arbetsledare och häradsdomare. Från 1920-talet och ett 40-tal år framåt hyrdes fastigheten ut till sommargäster från Kalmar. 1963 såldes huset till nuvarande ägaren.

”ETT LANDMÄRKE”

Alla som far över Ölandsbron mot Öland känner till den där röda byggnaden på vänster sida.

– Det är verkligen ett landmärke, påpekar Mattias Rosenlund.

En visning har redan hållits av byggnaden. Fler är att vänta. På lördag annonseras fastigheten också ut Dagens Industri.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons