Nyheter

Riktade geväret mot huvudet

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2012

SÖDRA ÖLAND

"Det är skarpladdat, om ni inte försvinner härifrån så dödar jag dig", sade 48-åringen och riktade ett gevär mot mannens huvud.

Julinatten i somras blev inte riktigt som mannen hade tänkt sig, när han följde med en bekant hem till 48-åringen. Med vid huset var också en kvinnlig vän till mannen. Väl framme vid ytterdörren dyker 48-åringen upp runt hörnet på huset. Han höjer ett gevär och hotar att skjuta mannen om han inte går därifrån. Enligt mannen riktar 48-åringen geväret mot mannens tinning varefter han gör en mantelrörelse.

Mannen har i efterhand uppgett att han blev arg av händelsen och skrek hotelser tillbaka till 48-åringen. Först när han satte sig i bilen för att åka därifrån insåg han hur rädd han kände sig.

48-åringen har en helt annan bild av händelseförloppet. Enligt honom var det mannen som först kom med hot om att ”sätta en pistol i pannan på dig när du sover”. Anledningen till att han hämtade geväret var att han inte ville att mannen och de två andra skulle ha kommit dit i första taget. När de inte gav sig iväg valde han att ta fram geväret för att skydda sig när han gick ut och bad dem gå. 48-åringen uppger att han bara riktade geväret upp i luften och att vapnet aldrig var laddat. Han kan inte förstå hur geväret hade en patron i magasinet och var laddat när polisen tog det i beslag.

48-åringen misstänks för grovt olaga hot.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.