Nyheter

Reste till Öland istället för Azorerna

Nyheter • Publicerad 21 april 2010

ÖLAND

Gun-Britt Gullstrand och Eva-Britt Johansson är två av dem som har drabbats av alla inställda flygresor. De skulle resa till Azorerna men valde istället att åka till Öland.

Väninnorna och grannarna Gun-Britt Gullstrand och Eva-Britt Johansson från Svedala har blivit drabbade av askmolnet. De skulle resa till Azorerna utanför Portugal men flygresan blev inställd och istället valde de att åka till Öland.

– Det var väl ökänslan vi ville uppleva, säger Gun-Britt Gullstrand och fortsätter:

– Vi visste inte om det fanns något ledigt boende så vi åkte på vinst eller förlust. Men det har gått bra.

– Det hade känts så meningslöst att bara sitta hemma när vi hade tagit ut semester, säger Eva-Britt Johansson.

FULLT AV BLÅSIPPOR

Anledningen till att de ville åka till Azorerna var för att vandra runt i ögruppens berömda miljö och växtlighet. Men de har upptäckt att även Öland har gott om växtlighet.

– Vi pratade om att det hade varit roligt att se blåsippor. Bara några minuter senare såg vi ett helt hav av dem. Det finns inte så mycket blåsippor i Skåne men här har ni fullt av dem, det är roligt, säger Gun-Britt Gullstrand.

De har även haft tillfälle att vandra runt på Stora Alvaret.

– Jag visste inte riktigt hur det såg ut men det var häftigt. Men det var synd att inte orkidéerna hade hunnit blomma, säger Eva-Britt Johansson.

De tycker att vistelsen Öland har varit bra men de har inte gett upp Azorerna.

– Vi är nöjda och det har varit så lugnt och fridfullt här, säger Gun-Britt Gullstrand.

– Resan till Azorerna har bara blivit uppskjuten, vi ska dit längre fram, säger Eva-Britt Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.