Annons
Nyheter

Restaurangchefen misstänks ha stulit från jobbet

Nyheter • Publicerad 3 juli 2009

I drygt ett års tid plockade den kvinnliga restaurangchefen med sig alkohol, cigaretter, porslin och mycket mer från sin arbetsplats. Personalen runt omkring såg vad som pågick, men vågade först inte säga något till restaurangägaren.

Nu åtalas kvinnan för stöld.

Annons

Som restaurangchef hade den 48-åriga kvinnan huvudansvar för att räkna barkassan. Ett tag fattades det regelbundet tusentals kronor i kassan. Kvinnan uttryckte då oro kring detta för restaurangägaren, som i förhör har sagt att ”hon var duktig på att sprida ljuset över på någon annan”.

Enligt förundersökningen har de flesta i personalstyrkan varit medveten om kvinnans beteende, men vågade till en början inte kontakta restaurangägaren eftersom kvinnan då kunde lägga om deras schema eller minska deras arbetstid.

Men stölden har enligt vittnesuppgifter inte stannat vid pengar. Kvinnan har bland annat öppet tagit med sig alkoholhaltiga drycker, läskedrycker, cigaretter, livsmedel, konfekt, rengöringsmedel, diskmedel, porslin och handdukar. Hon ska också ha arrangerat fester då hon tagit alkohol från arbetsplatsen.

Restaurangägaren uppskattar att kvinnan stal för ett värde av mellan 100 000 och 200 000 kronor, men hon är endast åtalet stannar vid 10 000 kronor.

Kvinnan nekar till brottet. Hon säger dock att hon har haft en hög arbetsbelastning och blivit mobbad av restaurangägaren.

Hon är inte längre kvar på arbetsplats en restaurang i Borgholms kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons