Annons
Nyheter

Releaseparty för Skördefestkatalogen 2007

Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

BORGHOLM

Nu är årets katalog för Ölands Skördefest 2007 färdig och på fredagen hölls det releaseparty dit flera kända ansikten, aktörer och allmänheten hade bjudits in. Och det firades med Champagne och god mat samtidigt som väderguden bjöd på sol.

Annons

Efter slit och många timmar presenterades på fredagen katalogen för årets Ölands Skördefest och därmed årets program. Majorskan som hon kallar sig själv, Anne Wilks är mycket nöjd med resultatet som 700 aktörer arbetat ihop.

– Skördefesten handlar om tradition och förnyelse, de går hand i hand. Besökarna förväntar att känna igen sig och det är ingen stress med förnyelsen.

Efter att de två Skördefestgeneralerna, Anne Wilks och Jörgen Areskough hälsat alla välkomna och presenterat tanken bakom katalogen och årets Skördefest kördes de första tryckta exemplaren kungligt fram i en bil dit besökarna sedan fick gå och ta varsitt exemplar.

– Det är som en skolavslutning. Nu känner jag mig avslappnad och lutar mig tillbaka, säger Anne Wilks efteråt och berättar och hon suttit och arbetat med katalogen under junis alla ljusa timmar.

– När man lämnat in det sista till tryckeriet känner man sig som en zoombie och det finns inget mer man kan göra.

”MYCKET MAN  KAN UPPLEVA”

Olika aktörer, representanter och kända ansikten var på plats, men även en och en annan från allmänheten hade hittat dit för att mingla och äta god mat. Vid ett bord satt Sonja och Kostas Ioannou, från Kalmar, och bläddrade i katalogen.

– Det finns otroligt mycket att uppleva. De är otroligt duktiga de som gör det här, säger Sonja och berättar om deras intresse för Skördefesten.

– Vi kör mycket runt hela Öland och konstnatten är spännande.

– Det är fantastiskt att det blivit så stort från att vara ingenting.

Annons

Och visst är det så. Vid starten var det runt 80 aktörer som bjöd in till Skördefesten, i år är det uppe i 700 och även nationella företag hittar sig hit. I år kommer exempelvis företaget Svenskt smör till ön för första gången och har med sig årets kock, Tommy Myllymäki, som är prisutdelare vid Kock och serveringstävlingen som hålls på Strand Hotell på lördagen. Och säkerligen bjuder festdagarna i skördetid på fler överaskningar och nyheter.

Men tills dess fortsätter arbetet för Skördefestgeneralerna och alla aktörer tills det är dags för höjdpunkten, den 27-30 september. Dagarna som Anne Wilks ser ljust på.

– Jag tror att det som vanligt kommer att öka med 10- 15% både när det gäller besökare, omsättning och antalet aktörer.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons