Nyheter

Regionförbundet miljösatsar

Nyheter • Publicerad 12 december 2007

KALMAR

Regionförbundet i Kalmar län har ansökt om 46,7 miljoner kronor i bidrag till investeringar som minskar utsläppen av växthusgaser.

I hela landet har det lämnats in 71 ansökningar om mer än 2,3 miljarder kronor i bidrag till klimatinvesteringsprogram, Klimp. Naturvårdsverket har cirka 375 miljoner kronor att fördela. Vilka som får bidrag avgörs i maj 2008.

Regionförbundet i Kalmar läns miljörelaterade investering uppgår till totalt 166,7 miljoner kronor och man ansöker om 46,7 miljoner kronor i bidrag. Programmet omfattar bland annat utbyggnad av infrastruktur för cykling, investering i en körsimulator för lastbilar och bussar, produktionsanläggningar för biogas samt ett klimat- och mobilitetskontor. Regionförbundet i Kalmar län har också tidigare sökt och beviljats bidrag till klimatinvesteringar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.