Annons
Nyheter

REA skall hjälpa Köpingskolan

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2007

MÖRBYLÅNGA

SVT:s konsumentprogram för barn, REA, åker till Öland och Mörbylånga efter ett nödrop från barnen på den nedläggningshotade Köpingskolan.

Annons

I dag och i morgon befinner sig REA:s 14-åriga reporter Fanny och SVT:s tv-team på plats i Mörbylånga, för att spela in ett reportage om Köpingskolan.

ANSVARIGA MOT VÄGGEN

Köpingsskolans sjätteklassare Elice, Isabella och Elina skickade för några veckor sedan ett mejl till REA för att be om hjälp: ”Det pratas om att vår skola ska läggas ner. Vi vill stoppa detta och undrar om ni kan hjälpa oss?"

– Det är klart att REA rycker ut. Vi står alltid på barnens sida. I Mörbylånga kommer REA ställa de ansvariga mot väggen och fråga varför de lägger ner skolan, trots att barn och föräldrar kämpat så mycket för att ha den kvar, säger Fanny.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons