Annons
Nyheter

Rattfyllo rammade nattstängd krog

Nyheter • Publicerad 27 juli 2007

KÖPINGSVIK

Drive in-pizza? Natt-öl?

Annons

– Det kunde ha gått käpprätt åt helvete, säger Henrik Engström efter rattfyllots nattliga och våldsamma visit på uteserveringen till Klinta Bykrog.

”En Vesuvio och en stor stark och det snabbt, jag har parkerat lite olämpligt!”

Nix, rattfyllot från mellersta Småland gjorde aldrig någon beställning, däremot väckte han krogägarparet.

– Jag vaknade av en smäll och trodde att någon dragit en ruta i krogen, säger Henrik Engström, nära granne till och delägare av Klinta Bykrog i Köpingsvik samt polis till professionen.

Väl ur sängen och på gatan möttes Henrik av förödelse.

– Det såg för jävligt ut med trasiga bildelar överallt. Tur nog slog han emot ett järnräcke till serveringen och studsade vidare, utan räcket hade bilen hamnat inne bland bord och stolar.

Än fler spår fanns  efter den misstänkte rattfylleristen .

– Han kom norrifrån, törnade emot staketet till krogen, fortsatte vidare för att köra ner en vägskylt i korsningen och sedan stannade han på Gröndals camping. Där hittade jag honom och han tog på sig körningen direkt. Jag uppfattade honom som berusad, berättar Henrik vars polisådra kom till nytta - rattfylleristen från en större stad i Småland fann det för gott att stanna kvar i Henriks stadiga sällskap till en polispatrull från Kalmar kom till platsen.

– Han hade ändå tur. Vid den tiden på natten (04-tiden) är många ungdomar i rörelse och på väg hem till campingarna, det kunde ha slutat riktigt illa, konstaterar Henrik Engström.

Rattfylleristen, enligt uppgift på väg från jobbet på norra Öland till hemstaden i innersta Småland efter en nattlig ingivelse, fördes till Kalmar för provtagning samt förvaring medan hans demolerade bil transporterades till närmaste märkesverkstad i Borgholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons