Nyheter

Rattfyllerist stal bil av kyrkan

Nyheter • Publicerad 10 januari 2008

FÄRJESTADEN

24-åringen stal kyrkans bil, förstörde kyrkans grind, men kan kanske ändå tacka högre makter att han inte skadade någon när han vinglade över Ölandsbron med 1,89 promille i blodet? Nu åtalas 24-åringen från Kalmar för tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt rattfylleri.

Det var den 15-16 augusti som 24-åringen stal en bil på Kungsgårdsvägen i Kalmar tillhörande Kalmar Kyrkliga Samfällighet. I samband med stölden för förstörde 24-åringen en grind för samfälligheten. Personbilen körde sedan 24-åringen först i Kalmar, för att därefter styras över Ölandsbron och runt i Mörbylånga kommun.

På länsväg 136 tog resan ett abrupt slut för 24-åringen i en olycka. Polisens kontroll av 24-åringens nykterhet visade på 1,89 promille alkoholkoncentration i blodet.

ERKÄNNER

Extra åklagaren Jeanette Boye anser rattyfylleribrottet vara grovt med anledning av den höga alkoholkoncentrationen och genom att framförandet av fordonet inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten. Kalmar Kyrkliga samfällighet kräver 1 200 kronor i självrisk för personbilen och 500 kronor för grindreparation av 24-åringen. Störst anspråk på 24-åringen har försäkringsbolaget Moderna Försäkringar med 48 649 kronor.

24-åringen erkänner det som åklagaren anklagar honom för.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.