Annons
Nyheter

Rattfull som inte ville blåsa försökte att ”blåsa” polisen

Nyheter • Publicerad 3 september 2008

MÖRBYLÅNGA

Polispatrullen försökte stoppa den misstänkta rattfylleristen i Färjestaden. Då stampade föraren gasen i botten och försvann söderut.

Annons

Färden den 6 juni i somras gick stundtals på fel vägbana och vid ett par tillfällen var föraren på väg att köra av vägen. I en skymd kurva gjorde föraren en omkörning av tre bilar. Efter order från vakthavande befäl följde polispatrullen efter i lugnare tempo mot en känd adress dit vilken man fått tips om att föraren kunde vara på väg. Och mycket riktigt, tipset stämde. I Mörbylånga fick polispatrullen på nytt syn på bilen, där föraren, en 61-årig man från Nybro, fortfarande satt kvar bakom ratten.

2,32 PROMILLE

Föraren fördes till vårdcentral för provtagning och det visade sig att promillehalten uppgick till minst 2,32. 61-åringen, som inte har något körkort, erkänner grovt rattfylleri.

– Jag kände mig inte påverkad när jag satte mig i bilen. Alkoholen hade ingen påverkan på körningen, säger mannen i polisförhör.

Att polispatrullen försökte stoppa honom låtsades han inte om eftersom han stoppades för två veckor sedan och inte ville blåsa igen.

– Jag tänkte att jag kanske inte var grön, berättar 61-åringen.

Nu åtalas 61-åringen för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons