Annons
Nyheter

Rätten synade spelberoende: Hans bluff gav tio månader

Nyheter • Publicerad 12 november 2007

SÖDRA ÖLAND

34-åringen från södra Öland fälls på alla tio åtalspunkter och döms till tio månaders fängelse för bedrägeri, bedrägligt beteende, skadegörelse, och urkundsförfalskning.

Annons

Dessutom döms 34-åringen för skadegörelse sedan han slagit sönder föremål för 10 000 kronor på det behandlingshem mot spelmissbrukare i Kolmården som han behandlats vid. Tingsrätten går helt på åklagare Bo Svenssons linje och finner gärningarna styrkta. 34-åringen har själv hela tiden bedyrat sin oskuld.

Det var under tiden juli-oktober som 34-åringen lurade till sig pengar av nio målsägare i Kalmar, bland annat genom att utge sig för att vara son till en känd Kalmaradvokat. Sedan 12 oktober har han suttit häktad.

SPELMISSBRUKARE

34-åringen är dokumenterad spelmissbrukare. Han förekommer i belastningsregistret under fem avsnitt. 21 september 1999 dömdes han för grov förskingring i fem fall, samt trolöshet mot huvudman i minst tio fall och grov oredlighet mot borgenärer i minst tio fall till skyddstillsyn med samhällstjänst. Så sent som 31 januari 2006 dömdes 34-åringen för

bedrägeri i två fall till skyddstillsyn med särskild föreskrift om skyldighet att underkasta sig behandling mot spelberoende.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons