Annons
Nyheter

Ramon Harel får köpa marken

Nyheter • Publicerad 27 november 2008

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga kommuns beslutsfattare har inget emot att sälja en stor bit av orten med samma namn – ja, alltså Mörbylånga, till en israel, Ramon Harel.

Annons

Ramon Harel är israelen som kanske kan sätta fart på det slumrande Mörbylånga. När han för en tid sedan presenterade sina planer för att exploatera Norra viken med kringområden, visade beslutsfattarna upp väldigt glada miner.

DRYGT SJU MILJONER

Och känslorna för den sympatiske israelen och hans planer verkar inte ha förändrats. Politikerna hade inget som helst emot att säga ja och amen till en försäljning av 146 000 kvadratmeter Mörbylånga till Ramon Harel. Priset för markområdet är satt till lite drygt 7,3 miljoner kronor.

– Dessutom ska doktor Harel själv betala planläggningen av området vilket beräknas kosta minst en miljon. Han ska dessutom förskottera kommunens kostnader för vatten och avlopp. Initialt kostar alltså exploateringen ingenting för oss, berättar kommunalrådet Kent Ingvarsson (m).

Till skillnad från Färjestaden, skulle man kunna tillägga. Där ligger kommunen fortfarande ute med sex–sju miljoner kronor...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons