Annons
Nyheter

Rädda världen genom att åka buss – om det går några

Nyheter • Publicerad 6 mars 2007

NORRA MÖCKLEBY

En tjej på 14 år från Norra Möckleby vill gärna åka buss för att, som KLT:s reklam säger ”rädda världen”. Problemet är att det inte finns några bussar som går från östra sidan av ön.

Annons

Julia Lindeborg, en tjej på 14 år som till vardags genomlider sin skolgång på Skansenskolan i Mörbylånga, men som bor i Dörby, Norra Möckleby, tycker att kommunikationerna kunde vara bättre. Hon och flera av hennes kompisar som bor på östra sidan av ön, skulle gärna vilja se betydligt bättre förbindelser västerut, och mot Borgholm, på helgerna.

INGA BUSSAR PÅ HELGERNA

I ett brev ställt till Mörbylånga kommun påpekar hon att det visserligen går två bussar om dagen på vardagar till Mörbylånga och fyra till Kalmar – på vardagar. Men som hon påpekar med visst eftertryck på ”helgerna går inte en enda buss varken till Färjestaden, Kalmar eller Borgholm.”

Julia Lindeborg är förutseende nog att inse hur kommunfolket kommer att svara: ”Ni kommer säkerligen svara att det är så få som åker buss här.” Hon visar dock med ovedersäglig Moment 22-logik att detta fåtal, som egentligen är noll personer, beror på att ”det inte går några bussar”.

Slutklämmen i brevet är en riktig pärla: ”I Kalmar står det i busskuren att KLT (Kalmar Läns Trafiken) tänker rädda världen genom att ta bussen. Får vi hjälpa till?” Svårt att motstå antar vi och väntar precis som Julia och hennes kompisar på ett positivt besked.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons