Annons
Nyheter

Pyssel är inte tillräckligt elevstöd

Nyheter • Publicerad 27 april 2012

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

Skolinspektionen kräver att en skola i Mörbylånga kommun rättar till brister gällande en elevs rätt till stöd. Detta efter att vårdnadshavarna anmält att skolarbetet består av att rita och pyssla.

Annons

Mörbylånga kommun och rektorn på den berörda skolan anses inte ha följt skollagens rätt till särskilt stöd, det konstaterar nu skolinspektionen efter den anmälan som lämnades in i november.

I anmälan påpekade vårdnadshavaren att problemen uppstått sedan en ny elevassistent tagit över stödundervisningen under hösten. Eleven började då klaga på att det inte var något riktigt skolarbete och förklarade att de bara ”ritar, pysslar och är ute på internet.”

Skolinspektionen ingriper nu mot skolan, anser i sitt beslut att det saknas ett helhetsgrepp kring elevens stödbehov. De har inte arbetat ”tillräckligt systematiskt med utredning, åtgärdsprogram, åtgärder, uppföljning och utvärdering för att tillgodose elevens behoven i enlighet med författningarna.”

Enligt skollagen döms de därmed till att vidta åtgärder.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons