Annons
Nyheter

Provtilläggning utan problem

Nyheter • Publicerad 16 juni 2007

GRANKULLAVIK

Nu är snabbfärjan Gotlandia äntligen i hamn. I onsdags gjorde två skeppare var sin tilläggning, och båda var nöjda med färjeläget som rustats upp för sommarens trafik.

Annons

– Man kollade var tampar och spring skulle läggas, och märkte upp på kajen. Nu är det bara några mindre justeringar kvar, säger Borgholm Energis servicechef Hasse Johannesson som lett arbetena under våren.

På land är allt klappat och klart, staketet är på plats, liksom biljettkuren och alla ytor är asfalterade. På måndag är det slutbesiktning och på onsdag går premiärturen, från Visby klockan 09.30, och två timmar senare anländer Gotlandia till Grankullavik, där en mottagningskommitté väntar och där det bjuds på både musik och förfriskningar.

FÖRSTA AVGÅNGEN PÅ ONSDAG

Klockan 12.15 avgår färjan och med finns både kommunala företrädare och företagare. Borgholms kommun står för arrangemanget och intresset har varit så stort, 84 anmälda, att man fått sätta upp en väntelista eftersom antalet hotellrum i Visby är begränsat. Under överfarten får man träffa representanter för Gotlandsbolaget och den gotländska turistnäringen och politiker, och det bjuds på lunch. Och i Visby blir det besök på den nya kongresshallen Wisby Strand, en anläggning som kan ta emot 1 000 personer och som invigdes den 15 april.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons