Annons
Nyheter

Protester mot restaurang vid Träffpunkten

Nyheter • Publicerad 4 maj 2006

MÖLLSTORP

Den planerade restaurangen vid Träffpunkt Öland stöter nu på patrull. Flera grannar till fastigheten har protesterat mot tillbyggnaden och störningarna som de befarar att verksamheten kommer att medföra.

Annons

– En tillbyggnad på 300 kvadratmeter är knappast en mindre avvikelse mot gällande detaljplan eftersom marken är avsedd för parkering, inte bebyggelse, inleds ett yttrande från en av grannarna inkommet till miljö- och byggnadsnämnden.

Grannen säger sig dock inte ha något emot själva tillbyggnaden, däremot ”en uteservering av stora mått”. Stugområdet Joels udde tillkom långt innan nu aktuell verksamhet, och stugorna där är i de flesta fall förvärvade för rekreation och fritid, påpekar han.

VILL HA LUGNA KVÄLLAR

– Om en uteservering medges på angivet sätt förutsätter vi att en prövning enligt miljöbalken avseende eventuellt störande moment från serveringen görs innan verksamheten medges, skriver mannen.

Han medger att buller från bilar med mera redan existerar i området, men anser samtidigt att en uteservering kvällstid, då trafiken i stort upphört, medför helt andra störningar.

– Vi vill ju alla ha lugna och trivsamma utekvällar i våra trädgårdar, förklarar mannen.

Han får medhåll från minst ett par av sina grannar.

– Det aktuella projektet kommer att orsaka en ökning av nuvarande ljudnivå, som redan är störande. Kvällar och nätter kommer också bli störande, då mer folk kommer att vistas i området, befarar en kvinna.

Skulle det bli frågan om kvällsservering föreslår en av grannarna ett ljuddämpande arrangemang i grönområdet mellan tomterna och vägen ner till Möllstorps camping. I så fall har man inget att erinra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons