Annons
Nyheter

PROtester mot nedläggning – Klockargården räddas?

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

BORGH0LM

Socialnämndens planerade flytt av demensdagvård från Klockargården i Löt till Soldalen i Köpingsvik har väckt starka reaktioner. Härom dagen uppvaktades kommunalrådet Lisbeth Lennartsson av medlemmar från kommunens tre PRO-föreningar samt Borgholms demensförening.

Annons

– Jag förstår era protester och uppskattar ert engagemang, var Lisbeth Lennartssons budskap till PRO:arna som bland annat överlämnade en protestlista med 887 namnunderskrifter.

De som skrivit under höll med om följande rader:”Vi protesterar mot nedläggningen av Klockargården samt övriga besparingar rörande äldreomsorgen i Borgholms kommun”.

”VARMT OM HJÄRTAT”

Lisbeth Lennartsson såg under sin tid som ordförande till att demensdagvården flyttades tillbaka till Klockargården i Löt, efter att den en tid varit lokaliserad till Alvedsjö.

– Klockargårdsverksamheten ligger mig varmt om hjärtat, förklarade Lisbeth, och att ha den i miljön i Löt är värdefullt.

Samtidigt betonade hon att hon inte ”kunde lägga i sig socialnämndens arbete”.

– Nämnden har gjort ett gediget arbete för att ta fram förslag för att minska sitt budgetöverskridande.

170 000 KRONOR

Men hon flaggade samtidigt för att kommunstyrelsen kan gå in och skjuta till de pengar som behövs för att rädda Klockargårdsverksamheten kvar i Löt. Det handlar om totalt cirka 170 000 kronor som nämnden räknar med att spara på flytten – då räknas även bland annat färdtjänstkostnader in, inte bara driften i Löt.

– Vi är beredda att skjuta till pengar.

Annons

Med vi menar Lisbeth i detta sammanhang kommunstyrelsens arbetsutskott, det vill säga förutom henne själv även Eddie Forsman (m) och Sune Axelsson (s). Eddie Forsman kom förbi under uppvaktningen på Stadshuset och bekräftade Lisbeths utspel:

– Man får välja sina strider, konstaterade han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons