Nyheter

”Procenten ej särskilt viktig”

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

ÖLAND

Det har varit mycket tal om procenten när det gäller Ölands turistbas, Gustaf Öholm. Om han ska jobba 20 procent i Kalmar och 50 för Visit Southeast Sweden, hur mycket blir det över för Öland?

– Vi struntar i procenten. Det här blir bra för Öland, regionen och till och med Sverige, säger Öholm.

Nej, Ölands Turist AB:s (Ötab) vd, Gustaf Öholm vill ogärna tala i procenttermer, även om han erkänner att han kommer att lägga ”cirka 20 procent på Kalmar.”

– Jag kommer även fortsättningsvis att vara vd för Ötab. Det som gäller Destination Kalmar är ett tjänsteköp från deras sida.

– Det rör sig alltså inte om en anställning.

Det nya turistkoncept som nu håller på att ta form (formellt i mitten av denna månad) är, enligt Gustaf Öholm, helt nödvändigt för att stå pall i en alltmer hårdnande konkurrens på området.

– Det behövs ett utbud av nationellt och internationellt gångbara ”paket”.

STRUNTA I PROCENTEN

Dessa paketlösningar kommer nu Gustaf Öholm att vara en slags koordinator eller ”General Manager” för.

Och var kommer din huvudsakliga kontorsmodul att vara?

– På Träffpunkten. Jag kommer inte att ha något eget kontor i Kalmar, säger Gustaf Öholm.

Han är för övrigt väldigt glad över det stora intresse som visats i samband med nyordningen på turistområdet.

– Reaktioner, såväl negativa som positiva, visar att folk bryr sig och inser att turistfrågor är väsentliga. Och det gör mig förstås väldigt nöjd.

Och Öland glöms inte bort i de stora sammanhangen?

– Nej, självklart inte. Men vi är ute efter de synergier som nu tar form. Återigen i en hårdnande konkurrens gäller det att kunna synas och erbjuda paketerade lösningar.

Och procent är inte viktiga i det sammanhanget?

– Nej, vi struntar i procenten, tycker jag. Vi satsar på Öland tillsammans med hela regionen. Och förhoppningsvis blir vi en vinnare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.