Annons
Nyheter

Prislapp möter olika reaktioner

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2007

BORGHOLM

Proteststorm i Mörbylånga – lugna gatan i Borgholm. Ötab:s skrivelse till Ölands Kommunalförbund angående tjänsteköp och avsiktsförklaring har minst sagt mött olika reaktioner.

Annons

När Kent Ingvarsson, kommunalråd i Mörbylånga, öppet vädrar sitt missnöje med

Ötab:s bekräftelse av kommunernas tjänsteköp gällande både turistbyråverksamhet under 2008 och ”Destinationsutveckling Öland” , en liten nätt historia på totalt fem miljoner kronor, tar hans kommunalrådskollega i norr det betydligt lugnare.

För Lisbeth Lennartsson innehåller skrivelsen inget nytt under solen.

– De här siffrorna presenterades i december förra året och ligger med i Borgholms budget för 2008 som klubbades av fullmäktige i juni.

”INGET NYTT”

– Jag vill inte svara för Mörbylånga, men för Borgholm är detta inget nytt. Alla dessa kostnader ligger med i planeringen.

Trots den höga kostnaden, 2,5 miljoner kronor per kommun, i svåra budgettider anser Lisbeth Lennartsson att satsningen är rätt och riktig.

– Turismen är mycket viktig för Öland och den bransch som kan ge oss flest arbetstillfällen och därmed mer skatteintäkter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons