Annons
Nyheter

”Pridefestival” planeras nästa sommar

Nyheter • Publicerad 19 april 2006

RFSL-Kalmar planerar att genomföra en festival i Borgholm sommaren 2007.

Den tänkta tiden är helgen den 29 juni-1 juli och tanken är att festivalen bland annat ska innehålla detta: en ”Pride Park” under fredagen och lördagen, konsert på slottet under lördagskvällen samt regnbågsmässa i Borgholms kyrka på söndagen.

Annons

Nu ansöker RFSL hos Borgholms kommun om att dels få nyttja Gula Paviljongen, Societetsparken samt slottet, dels om bidrag för genomförande av festivalen.

”Vi eftersträvar att arrangemanget blir öppet och tillgängligt för alla som besöker Borgholm under sommaren och vi kommer också genom kontakter med RFSL centralt att inbjuda RFSL:s förbundsledning, RFSL-medlemmar och politiskt aktiva att delta. Vi hoppas att solens och vindarnas ö ska kunna visa sig från sin mest öppna sida dessa dagar” skriver RFSL-Kalmar genom sin kassör Reine Medelius i brevet till Borgholms kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons