Nyheter

Premiärtvätt mynnade ut i brand

Nyheter • Publicerad 29 juni 2009

Det som skulle bli sommarens första tvätt slutade i brand, då en tvättmaskin fattade eld i ett uthus till en sommarstuga i Segerstad.

Ett rådigt ingripande från husägaren gjorde att elden inte spreds till en närliggande byggnad.

Vid tio-tiden på morgonen kände husägarna röklukt från utrymmet där tvättmaskinen precis hade startats. Under tiden som familjen väntade på räddningstjänsten tog en man tag i gårdens vattenslang. Med hjälp av den kunde han hålla lågorna i schack tills räddningstjänsten anlände.

– Det var tur, annars hade det nog gått illa. Elden hade lätt kunnat sprida sig till ett sovrum intill rummet där tvättmaskinen stod. Och från det huset var det bara 30 meter till boningshuset, säger Anders Sporrong, vid Ölands räddningstjänst.

De brandmän som kom till platsen tvingades bryta upp taket för att övermanna elden, men efter några timmar var allt släckt.

Ingen person befann sig i byggnaden när elden startade.

Anders Sporrong kommer att göra brandutredningen men tror att orsaken ligger i ett elfel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.