Annons
Nyheter

Positivt svar om rökeri

Nyheter • Publicerad 13 juni 2011

BYXELKROK

Ett förslag till detaljplan för en del av hamnområdet i Byxelkrok har varit på länsstyrelsen för samråd.

Annons

Planens syfte är att skapa förutsättningar för ett rökeri och parkering i Krokens hamn och nu gör länsstyrelsen bedömningen att förslaget inte avviker från gällande översiktsplan.

– Länsstyrelsen instämmer i kommunens bedömning att genomförandet av planen inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan och att en miljöbedömning därför inte behöver upprättas.

När det gäller kulturmiljön noterar man att det i höstas inkommit en ansökan om bidrag till kulturmiljövård för att skapa ett arbetslivsmuseum av Rogert Johanssons Stenhuggeri i den nordvästra delen av området.

– Om detta ska vara möjligt bör en planbestämmelse om detta införas på plankartan, säger länsstyrelsen som avslutningsvis anser att strandskyddet börupphävas även för lokalgator och parkeringsplatser inom 100 meter från stranden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons