Annons
Nyheter

Positivt möte om färjetrafiken

Nyheter • Publicerad 19 september 2007

VISBY/ÖLAND

– Det var ett jättebra möte där mycket positivt kom fram. Klart är att det blir färjetrafik mellan Öland och Gotland nästa sommar, och det kan eventuellt också bli större kapacitet på linjen, säger Eddie Forsman (m) som tillsammans med Borgholms planeringschef Christer Petersson och turistchef Gustaf Öholm varit i Visby för att diskutera ö-trafiken med Gotlandsbolaget och Gotlands Turistförening.

Annons

Den enkätundersökning som gjorts bland resenärerna i somras redovisades och det var enbart positiva tongångar, såväl när det gällde personal ombord och iland, som färjan Gotlandia.

– Det kan också bli aktuellt att klassa upp färjan till nästa sommar, så att den kan ta max 700 passagerare, jämfört med 480 i somras, säger Eddie.

FÖRLÄNGD SÄSONG

Och man ska dessutom se på möjligheterna att förlänga trafiken, det vill säga börja lite tidigare och avsluta senare än i år. Turlistan för nästa år ska förhoppningsvis var klar innan den 31 oktober, så  att man kan samordna med KLT:s busstider i Nabbelund.

– Det framkom även önskemål om några mindre justeringar i Grankullaviks hamn, eventuellt behövs större parkeringsytor om färjan ska klassas upp säger Eddie Forsman efter mötet med Gotlandsbolagets marknadschef Per-Erling Evensen och Gotlands turistchef Anders Murat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons