Annons
Nyheter

Populär räddningsdag i Degerhamn

Nyheter • Publicerad 31 juli 2007

DEGERHAMN

Cruising, information och rökdykning lockade kring 100 personer när Degerhamns räddningstjänst visade upp sin verksamhet.

Annons

– Det här blev så lyckat som man bara kunde tänka sig, säger deltidsbrandmannen Johan Persson.

Det är han tillsammans med två andra brandmän som anordnade händelserna under lördagen.

Allt från nyfödda till pensionärer kom för att se vad Degerhamns räddningstjänst egentligen sysslar med.

– Många kom fram och sade hur glada de var för att ha fått se delar av vår verksamhet som de inte visste något om, till exempel vilken utrustning vi har, säger Johan Persson

Populärast under dagen var rökdykningen. Så länge den var igång sträckte sig en lång kö av unga och äldre som ville prova på att gå in i en husvagn fylld med teaterrök.

SKARPT LÄGE

Under dagen blev det också oväntat skarpt läge när en av brandmännen snabbt tvingades ge sig iväg för att hjälpa till med släckningsarbetet vid rökeriet i Byxelkrok.

I något lugnare former kunde besökarna också följa med i räddningstjänstens arbete då en trafikolycka arrangerades. En personbil hade krockat med en stor lastbil och räddningstjänsten visade hur de arbetar för att få loss fastklämda passagerare.

CRUISING

Just räddningstjänstens verksamhet och information kring den låg i fokus men under dagen anordnades också en cruising med femton personbilar, elva motorcyklar och sex mopeder som åkte från Alunvallen till brandstationen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons