Annons
Nyheter

Popbandet Noice i namnbråk med Harrys

Nyheter • Publicerad 1 maj 2009

BORGHOLM

Harrys i Borgholm har hamnat i namnbråk.

Annons

– Det kan bli aktuellt med skadeståndskrav, Harrys agerande känns väldigt osmakligt, säger Peo Thyrén, grundare av det smått legendariska popbandet Noice.

Resterna av 1980-talsikonerna Noice är på krigsstigen De två återstående originalmedlemmarna, Peo Thyrén och Robert Klasen, rasar mot krogen Harrys i Borgholm.

– På Harrys hemsida påstås det att Noice ska spela där 2 maj. Harrys har inte varit i kontakt med originalmedlemmarna i Noice, som äger namnet och som själva är ute och spelar runt om i Sverige. Istället har de tagit dit ett coverband som klär ut sig till Noice, och presenterar det på sin hemsida som att det vore det riktiga bandet, säger Peo Thyren och hotar med rättsligt efterspel.

– Vårt juridiska ombud tittar på detta och det kan bli aktuellt med ett skadeståndskrav.

– Vi är väldigt försiktiga med hur namnet Noice används, inte minst för att de två andra originalmedlemmarna i bandet är avlidna. Harrys agerande känns väldigt osmakligt, anser Peo Thyren, basist och låtskrivare i ”riktiga”Noice.

På Harrys hemsida finns bland annat följande text:

”Noice Forever – En hyllning till det som en gång var, alla kommer vi väl ihåg bandet Noice som kamperade på toppen av poptronen tillsammans med Gyllene Tider i början av 80-talet”.

Samt:

”Nu 30 år efter bandets genombrott så hyllas bandet med pompa å ståt med förre Noice-sångaren Marcus Öhrn i spetsen”

– Det är jättekul att andra artister vill spela mina gamla låtar, men det blir oerhört fel när arrangörer försöker profitera på intresset kring Noice på det här sättet, kommenterar Peo Thyrén.

Annons

 Harrys i Borgholm beklagar turbulensen.

– Jättetråkigt att hamna i någonting vi inte visste om. De här killarna (Marcus Öhrn och Peo Thyren reds anm) verkar vara i supertvist med varandra, konstaterar Fredrik Lindström på Harrys med tillägget:

– Samtidigt är vi tydliga med att det är just Noice Forever som spelar.

Trots namnbråket blir spelningen av.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons