Nyheter

Politikerson dödshotad

Nyheter • Publicerad 25 november 2009

ÖLAND

Den upprörde 59-åringen fick inte tag på föräldrarna, båda två öländska kommunpolitiker.

Då fick den 17-årige sonen ta emot dödshot i telefonen.

– Du ska dö en långsam död!

I går kom domen mot den 59-årige nordölänningen – 50 dagsböter för olaga hot. Mannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken.

Inför tingsrätten förklarade 59-åringen hur han haft ”en jobbig vecka” och att han blivit ”utförsäkrad” från Försäkringskassan.

Den aktuella kvällen, den 10 september, blandade han två starköl med ett antal olika mediciner. 59-åringen beskriver själv att han var i ett närmast utslaget tillstånd.

Därför säger han sig inte ha något minne av det där telefonsamtalet.

Telefonsamtalet kommer dock inte 17-åringen att glömma. 59-åringen frågade upprört om pojken var delaktig i politiken.

När 17-åringen svarade nekande så uttalade 59-åringen sitt dödshot mot pojken.

Det var en uppjagad och ledsen pojke som fick tag på sin mamma, politikern, och kunde berätta om dödshotet.

Mamman tog kontakt med 59-åringen på det telefonnummer denne uppgivit för sonen. 59-åringen förklarade att han var upprörd över Försäkringskassan och politikerna i Borgholms kommun. Varför 59-åringen då ringt ett politikerpar i Mörbylånga kommun framgår inte av utredningen.

I samband med telefonsamtalet med mamman bad emellertid 59-åringen framföra en ursäkt till den 17-årige sonen för hotet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.